Matcha Panna Cotta su braškėmis
Trokštate skanaus vasaros deserto su braškėmis?Vienas iš populiariausių desertų itališkoje desertinėje – panna cotta. Panna Cotta galite paruošti labai paprastai, o rezultatai yra nuostabūs....
PlačiauKuo skiriasi Moya Matcha rūšys?
Moya Matcha CulinaryAukštos kokybės matcha iš trečiojo rudens derliaus su stipriu arbatos skoniu ir sodriu umami. Stipresnio ir kartesnio skonio, palyginti su kitų rūšių...
PlačiauKaip išsirinkti kokybišką Matcha arbatą?
Atpažinti geros kokybės matcha arbatą lengviau nei manote! Tik reikia išmokti tai padaryti. Štai kodėl mes parengėme šį 8 patarimų vadovą, kaip nusipirkti geros...
PlačiauKaip prižiūrėti Matcha plakiklį?
Prižiūrėti Matcha plakiklį labai svarbu ir lengva, tiesiog atlikite šiuos veiksmus kiekvieną kartą, kai jį naudosite, ir jūsų Matcha šluotelė tarnaus ilgiau. Matcha šluotelė...
PlačiauMatcha arbata – kaip ji gaminama?
Matcha (tariama ma-cha) yra žaliosios arbatos milteliai. Kaip ir įprasta žalioji arbata, ji gaunama iš Camelia Sinensis augalo ir turi daug naudos sveikatai, įskaitant...
PlačiauPanettone pyragas
Kai kas Panettone vadina kalėdiniu pyragu arba saldžiąja duona – italai vadina duona, istorijos pabaiga. Pirmasis Panettone pyragas buvo paminėtas 1839 m. italų-milaniečių kalbų...
PlačiauStevija – cukraus pakaitalas
Stevija yra puikus pakaitalas cukrui, norint jį sumažinti savo mitybos racione. Steviją galima naudoti kaip miltelius saldinti kavą, arbatą, gardinti įvairius kepinius ar patiekalus...
PlačiauMatcha arbata
Pastaruoju metu „Matcha“ populiarumas smarkiai išaugo – „Matcha“ kokteiliai, latte, arbatos ir net desertai pasirodo visur – nuo sveikatos parduotuvių iki kavinių. Kaip ir...
PlačiauDuonvaisis – išskirtinis egzotinis vaisius
Duonvaisis (angl. Jackfruit) yra atogrąžų vaisius, žinomas dėl savo unikalaus skonio ir tekstūros. Jis dažniausiai naudojamas tradicinėse virtuvėse Pietryčių Azijos šalyse ir pastaruoju metu...
PlačiauDatulės – tikras supermaistas
Datulės yra natūralus skaidulų, antioksidantų ir vitaminų šaltinis. Visų datulės yra skanios ir dėl to, kad visuomenė labiau nei bet kada reikalauja tvaraus ir...
PlačiauMigdolų riešutai – kodėl jie naudingi?
Migdolų riešutai – vieni populiariausių bei daugiausiai vartojamų riešutų pasaulyje. Migdoluose yra daug antioksidantų, vitamino E, baltymų ir skaidulų. Migdolai yra valgomos Prunus dulcis,...
PlačiauColomba di Pasqua – tvirta Velykų tradicija Italijoje
Tradicinė „balandžio formos“ Colomba di Pasqua arba Colomba pasquale Italijoje jau beveik šimtmetį yra yra Velykų detalė. Jos ištakos siekia 1930-uosius į Milano įmonę...
PlačiauČija ikrai
NATA pradėjo veikti kaip nedidelė vegetariška/veganiška kavinė prieš 3 metus. Dėl naujų iššūkių svetingumo sektoriuje radome naują būdą, kaip dalytis savo aistra, meile ir...
PlačiauKalėdų pažiba – itališkas Panettone pyragas
Panettone yra tipiškas, itališkas Kalėdinis pyragas, kuris jau pavergė visų širdis ir Lietuvoje. Jo ištakos yra giliai įsišaknijusios tolimoje Milano miesto praeityje: kai kurie...
PlačiauŽaliosios alyvuogės – populiarios ir vertos susižavėjimo
Alyvuogės yra vaisius, augantis ant alyvmedžio, augančio Viduržemio jūroje, atogrąžų ir Centrinėje Azijoje bei kai kuriose Afrikos dalyse. Tyrėjai Ispanijoje rado alyvuogių sėklų, kurios...
Plačiau