Alyvuogių aliejus – kaip jis pagaminamas?

Frantoio Romano Vincenzo nuo 1959 m. garsėja aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejumi. Šis ūkis, vykdydamas veiklą, rūpinasi auginimo ir derliaus nuėmimo etapais, kurių metu siekiama pagerinti alyvuogių aliejaus kokybę, nukreipiant gamintojus gauti vis aukštesnės kokybės aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų. Bėgant metams įmonė alyvuogių gamybos procese naudojo pažangiausias technologijas.

2007 m. buvo padarytos svarbios investicijos, įrengiant gamyklą su nuolatine integruota ištraukimo sistema, visiškai pagaminta iš nerūdijančio plieno ir tiksliai plaunama nuo partijos iki partijos, kad aliejus nesimaišytų su kitu aliejumi.

Nepertraukiamų sistemų privalumai lyginant su tradicine vienodo darbingumo vieno slėgio sistema yra šie:

  1. užima daug mažesnį plotą, apie 60 %;
  2. jam reikia mažiau darbo jėgos, naudojant automatizavimą;
  3. turi aukštą našumą, švaresnę mašiną, geresnę bendrą alyvuogių aliejaus produkcijos kokybę. Iš nepertraukiamo ciklo, su ta pačia spaustų alyvuogių kokybe, dažnai gaunamas pikantiškesnio skonio aliejus, kuriame yra daugiau polifenolių, taigi ir daugiau natūralių antioksidantų.

Apdorojimo procesas:

Alyvuogių surinkimas

Defoliacija

Plovimas

Alyvuogių smulkinimas

Branduolių traiškymas

Atskirymas

Aliejaus atskyrimas

Aliejaus saugykla