Šio aliejaus projektas gimė iš idėjos sukurti butelį, reprezentuojantį „Sicilijos“ aliejų, kurį būtų galima pateikti dovanų bei gurmanų parduotuvėms, taip pat sicilietiškoms suvenyrų parduotuvėms tiek Italijoje tiek užsienyje. Vieno garsiausių Sicilijos „simbolių“ atkūrimo idėja yra pateikti rankų darbo objektą, derintą su vienu iš sicilietiškų aliejų, vartotojui palikti šio krašto atminimą ir daiktą, kurį būtų galima išsaugoti net ir baigus turinį. Butelis pagamintas iš sunkaus stiklo išlieto iš formos, padarytos pagal registruotą piešinį. Vienoje pusėje – moters, kitoje – vyriško veido piešinys, jis pagamintas iš tamsaus stiklo arba nudažytas baltai, kai kurios detalės gali būti dekoruotos (burna, akys, karoliai ir kt.), tai padaryta, kad mažmenininkams būtų galima pateikti įvairių versijų. Butelio dizainas buvo užregistruotas Katanijos prekybos rūmuose, siekiant užtikrinti butelio originalumą Abu produktai – ESTE DI MORO ir TESTE DI MORO priklauso Frantoio Romano Vincenzo „PREMIUM“ linijai, kuri siūloma specializuotose parduotuvėse, Duty Free, delikatesų parduotuvėse, restoranuose, maisto parduotuvėse.
Frantoio Romano Vincenzo nuo 1959 m. daugiausia susijęs su alyvuogių pavertimu aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejumi tiek trečiųjų šalių vardu, tiek savarankiškai. Malūnas, vykdydamas veiklą trečiosioms šalims, rūpinasi auginimo ir derliaus nuėmimo etapais susijusiomis konsultacijomis, kuriomis siekiama pagerinti alyvuogių aliejaus kokybę, padedant gamintojams gauti vis aukštesnės kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų.
Bėgant metams įmonė alyvuogių gamybos procese naudojo pažangiausias technologijas.
2007 m. buvo padarytos svarbios investicijos, įrengiant gamyklą su nuolatine integruota ištraukimo sistema, pastatyta iš nerūdijančio plieno ir tiksliai plaunama po kiekvienos partijos, kad aliejai nesusimaišytų.
Nepertraukiamų sistemų privalumai lyginant su tradicine vienodo darbingumo vieno slėgio sistema yra šie:
- Užima apie 60% mažesnį plotą
- Jai reikia mažiau darbo jėgos;
- Turi aukštą našumą, švaresnę mašiną, geresnę bendrą aliejaus produkcijos kokybę. Iš nepertraukiamo ciklo, su ta pačia spaustų alyvuogių kokybe, dažnai gaunamas aštresnio skonio aliejus, turintis didesnį polifenolių kiekį ir dėl to daugiau natūralių antioksidantų.
Aliejaus savybės:
Veislė: nocellara dell’etna;
Auginimo vieta: Etnos kalno šlaite;
Plantacijos aukštis: 600–800 mt jūros lygyje;
Polifenoliai 269 mg / kg
Rūgštingumas <0.5
Derliaus nuėmimo būdas: rankomis;
Derliaus nuėmimo laikotarpis: ankstyvas derliaus nuėmimas;
Presavimo būdas: nuolatinis šaltasis ekstrahavimas tą pačią dieną po derliaus nuėmimo.
Spalva: ryškiai žalios opalinės spalvos;
Kvapas: vidutinis vaisinis su ką tik nupjautos žolės užuominomis;
Skonis: kartokas, pikantiškas su pomidorų užuominomis.
Derinimas: su viduržemio patiekalais.
Kilmės šalis: Italija
Prekės kodas: 59724