Matcha ir braškių marmurinis pyragas

Mėgstame azijietiškus vakarietiškus receptus, todėl šį kartą pristatome marmurinį pyragą su matcha ir braškėmis. Jis sviestinis, subtilus ir pripildytas unikalaus žaliosios arbatos skonio. Viskas, ko jums reikia norint sukurti įspūdingą žalią spalvą, yra „Moya Traditional“ arba „Daily Matcha“. Braškių saldumas papildo matchą, o jų spalvos puikiai dera. Šie žavūs tonai patraukia akį ir neleidžia pyrago nepastebėti. Nesvarbu, ar ruošiate jį sekmadienio popietei, ar vakarėliui, šis Japonijos įkvėptas pyragas visada bus puiki idėja!

Ingredientai:

  • 180 g cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 300 g kvietinių miltų
  • 1½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 200 g grietinės
  • 130 g lydyto sviesto
  • 8 g Moya Matcha Traditional arba Moya Matcha Daily
  • 80 g braškių tyrės
  • 25 g braškių pudingo mišinio

      Paruošimas:

      1. Kiaušinius ir cukrų plakite iki purių putų.
      2. Sumaišykite sausus ingredientus.
      3. Įmuškite išplaktus kiaušinius ir išmaišykite. Tada supilkite grietinę, maišykite, kol susimaišys. Galiausiai supilkite atvėsusį lydytą sviestą ir išmaišykite.
      4. Tešlą padalinkite į 3 lygias dalis. Į vieną įpilkite matcha, į antrą – braškių tyrę ir pudingo mišinį, o trečią palikite paprastą. Kruopščiai išmaišykite kiekvieną.
      5. 25×12 cm kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
      6. Pakaitomis supilkite paruoštą tešlą į kepimo formą, kad susidarytų sluoksniai. Galiausiai mediniu pagaliuku sukurkite zigzagus, kad išvaizda būtų labiau nenuspėjama.
      7. Pyragą kepkite apie 60 minučių 180°C temperatūroje (su ventiliatoriumi). Prieš pjaustydami gerai atvėsinkite.