Hojicha milteliai gaminami iš smulkiai sumaltų skrudintų žaliosios arbatos miltelių iš Kagošimos. Ši jaunesnė žaliosios arbatos matcha sesuo tampa vis populiaresnė Japonijoje ir užsienyje.
Kaip ir su Hojicha arbata, Moya Hojicha miltelių aromate vyrauja subtilūs žemiški atspalviai, kurie gaminami iš arbatos lapelių, užaugintų garsiajame Kagošimos regione Kyushu saloje. Pasikaitinus saulėje arbatos lapeliai nuskinami ir kruopščiai išgarinami, susukami, džiovinami. Tada žaliosios arbatos lapai meistriškai skrudinami ir sumalami į smulkius miltelius, kad puikiai ištirptų vandenyje ir sukurtų sodrią ir kreminę hojicha latte bei arbatos desertus. Skrudinimo procesas taip pat sumažina kofeino kiekį, todėl Hojicha yra puikus arbatos pasirinkimas bet kokiu paros metu.
Miltelių pavidalo hojicha yra universalus kulinarinis ingredientas, iš kurio gaminama hojicha latte, lazdyno spalvos matcha latte sesuo, kuri gali būti patiekiama tiek karšta, tiek šalta. Norėdami paruošti hojicha latte, sumaišykite šaukštą hojicha miltelių su 100 ml vandens, naudodami bambukinį chasen arba pieno plaktuvą, tada įpilkite pasirinkto pieno. Hojicha latte geriausia paruošti tradicinėje keraminiame inde, kuris naudojamas matcha ruošimui, ir puikiai dera su augaliniu pienu. Riešutinis skrudintų hojicha miltelių skonis yra puikus priedas prie daugelio receptų, pradedant nuo hojicha ledų, macarons ir pyragaičių. Jo skonis neturi kartumo, todėl yra populiarus pasirinkimas tarp vaikų. Moya Hojicha milteliai gaminami Japonijos Kagošimos prefektūroje.
Hojicha latte receptas: dubenyje išplakite arbatinį šaukštelį Moya Hojicha miltelių su 50 ml šilto vandens. Pašildykite 200 ml pageidaujamo pieno, tada išplakite ir užpilkite ant hojicha mišinio.
Kilmės šalis: Japonija
Prekės kodas: 60463