Bancha yra žalia arbata su aukso geltonumo atspalviu. Ji turi šiek tiek rūgštų skonį ir ryškų graikiško riešuto poskonį, kuris atsiranda dėl didelio taninų kiekio. Pavadinimas bancha (玄米茶) kilęs iš žodžių „ban“ ir „cha“. Japonų kalboje „cha“ reiškia „arbata“, o „bandymas“ gali būti suprantamas kaip „kasdienis“, „populiarus“ ar „vėlyvas“. Paskutinė reikšmė reiškia vėlyvus Bancha lapų pasėlius, kurie skinami iš apatinių arbatos krūmų dalių. Moya Bancha auginama Kyushu saloje.
Japonijoje bancha laikoma kasdienine arbata ir dažnai patiekiama su maistu. Ją galima gerti visą dieną, nes joje kofeino yra 70 % mažiau nei gyokuro. Dėl pailginto fotosintezės ciklo bancha pasižymi didesniu taninų kiekiu nei kitos arbatos. Taninai – taip pat žinomi kaip tanoidai – turi priešuždegiminį ir detoksikuojantį poveikį. Kaip ir kitos japoniškos žaliosios arbatos, bancha yra turtingas katechinų ir antioksidantų šaltinis.
Paruošimo būdas: 3-4gr arbatos ir 150ml karšto 70C-80C vandens, plikyti 3-4min.
Kilmės šalis: Japonija
Prekės kodas: 60092