Vasarinis trumas DRYAS (visas) 25g

 12.99
 519.60 / kg

Liko 13

Produkto kodas: 60284 Kategorija:

Trumas – prabangusis tradicinės virtuvės karalius! Viduramžių miesto Gubbio širdyje,  žaliose Umbrijos kalvose „Dulcis in fundo“, restorano šefas ir savininkas Alessio Manucci trumus perka iš vietinių rinkėjų. Trumai – reta grybų rūšis, kurių vaisiakūniai randami po žeme. Specialiai šiems delikatesiniams grybams ieškoti dresuojami šunys, kurie išmokomi kasti žemę ten, kur užuodžia trumo kvapus. Alessio Manucci trumai kruopščiai atrenkami ir rūšiuojami pagal dydį, formą, spalvą, kvapą – taip užtikrinamas šviežiausias ir aukščiausios kokybės produktas. Alessio Manucci laikosi senovinių trumų perdirbimo tradicijų ir siūlo sveikų, gurmaniškų produktų su trumais.

Trumų skonis – suplėkęs ir saldus, labai intensyvus miško kvapas, sumišęs su miško natomis. Vyno degustuotojai jį vadina “miško paklote “. Greta visą „burnos pasaulį“ formuojančių pagrindinių skonių – saldumo, rūgštumo, sūrumo ir kartumo yra ir penktas skonis umami. Visi Europoje augantys grybai, ypač baltieji, juodieji trumai tiesiog šio skonio bomba.

Idealiai tinka bet kokiems patiekalams pagardinti. Galima gardinti paukštieną, jūros gėrybes, bulves, sūrius, kiaušinių patiekalus, ryžius, daržoves, makaronus, vaisius. Trumus galima kepti, troškinti.

 

Keli įdomūs faktai apie trumus:

  • Trumai yra geras daug baltymų turintis šaltinis. Ekspertai teigia, kad trumai yra puikūs didelio baltymų kiekio šaltinis, todėl jie yra idealūs, nes juose yra visų amino rūgščių, reikalingų gerai žmonių mitybai.
  • Be to, tai yra saikingas angliavandenių šaltinis.
  • Turi mažai riebalų. Išdžiovinus juose yra tik apie 2–8 procentus riebalų, kurie daugiausia yra žali riebalai ir lipidų junginiai, tokie kaip riebalų rūgštys, steroliai, fosfolipidai, gliceridai ir limoleino rūgštis.
  • Juose nėra cholesterolio. 

Kilmės šalis: Graikija

Prekės kodas: 60283

Svoris 0.025 kg
Sudėtis

Sudėtis: juodasis vasarinis trumas (Tuber aestivum), vanduo, druska.

Maistingumas 100g. produkto: energinė vertė 48,82kcal/179,84Kj, baltymai 4,98gr, angliavandeniai 0,58gr, iš kurių cukrų 0,58gr, riebalai 0,42grgr, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0gr, skaidulos 8.40gr, druska 0,5gr.