Nuo 2004 m. tarptautiniuose konkursuose apdovanota daugiau nei 60 apdovanojimų, pusė iš jų – per pastaruosius trejus metus.
Tai tipinis Graikiškas aliejus ir daugiausia gaminamas iš Kolovi veislės, kuri suteikia jam stiprų, vaisinį charakterį. Tačiau jo mišinyje taip pat yra Adramytiani ir kai kurių Latholia alyvuogių veislių. Ragaudami šį aliejų pirmiausia pajusite aromatą ir sodrią tekstūrą, o vėliau – švelnų, šiek tiek pusiau saldų ir subalansuotą skonį. Visi skoniai kartu jie sukuria rafinuotą aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų, pasižymintį ryškia aukso-žalios spalvos spalva ir sodriu skoniu.
- Kolovi (Valanolia) yra apvalios, mažos žalios alyvuogės, kurių aliejaus kiekis yra ~ 20 % masės. Ji buvo pasirinkta kaip vienintelė AEGAEA alyvuogių aliejaus rūšis, siekiant pabrėžti jo dinamiškumą ir potencialą. Kolovi alyvmedžiui nereikia daug vandens. Jis auga kalnuotose Lesbo salos vietovėse ir sukuria gilią ir plačią šaknų sistemą, sugeriančią unikalias dirvožemio savybes ir kaupia jas vaisiuose. Štai kodėl iš šių alyvuogių pagaminti aliejai turi rafinuotą, intensyvų vaisių ir žolių aromatą. AEGAEA yra ankstyvo derliaus alyvuogių aliejus. Jo gamybai skirtos alyvuogės skinamos ir atrenkamos rankomis spalio pabaigoje, kai tik pradeda bręsti. Kaip ir bet kuris kitas ankstyvojo derliaus šalto spaudimo alyvuogių aliejus, AEGAEA turi mažą rūgštingumą ir didelę antioksidacinę vertę.
- Ypatingiausios šio alyvuogių aliejaus ypatybės: aukso-žalia spalva, stiprus ir universalus vaisių skonis, sodri tekstūra ir šiek tiek pipirinis užbaigimas.
AEGAEA tinka su žuvimi ar paukštiena. Taip pat gera idėja apšlakstyti ant grotelių keptų daržovių. Paragaukite ir mėgaukitės!
Kilmės šalis: Graikija
Prekės kodas: 59960