Matcha Panna Cotta su braškėmis

Trokštate skanaus vasaros deserto su braškėmis?

Vienas iš populiariausių desertų itališkoje desertinėje – panna cotta. Panna Cotta galite paruošti labai paprastai, o rezultatai yra nuostabūs. Tobulai lygi tekstūra tirpsta burnoje.

Matcha Panna Cotta taip pat yra puikus desertas pradedantiesiems savo kelionę su matcha arbata. Priklausomai nuo jūsų pageidavimų, galite reguliuoti pridėtos matcha kiekį, kad deserto skonis būtų švelnesnis arba intensyvesnis.

Galbūt tai gera proga paruošti žalią panna cotta ir paskatinti draugus paragauti matcha?

Ingredientai kremui:

  • ​3 želatinos lapeliai
  • 400 ml riebios grietinėlės (30%)
  • 200 ml pieno
  • 50 g cukraus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai tradicinės matcha
  • 200 g braškių
  • 1 valgomasis šaukštas rudojo cukraus
  • keli citrininiai verbenos lapai (nebūtina)

Paruošimas:

  1. Želatiną pamirkykite šaltame vandenyje apie 10 minučių.
  2. Grietinėlę, pieną, matchą ir cukrų gerai išmaišykite ir pakaitinkite (maždaug iki 55-60 laipsnių Celsijaus).
  3. Sudėkite nusausintus želatinos lakštus ir išmaišykite.
  4. Paruoštą mišinį supilstyti į stiklines ir palaikyti šaldytuve bent 4 valandas.
  5. Smulkiai supjaustykite braškes, pabarstykite jas cukrumi, suberkite kapotą verbeną, išmaišykite ir atidėkite į šalį. Patiekite ant paruoštos panna cotta.