Matcha ir baltojo šokolado sausainiai

Pasigaminkite sau kelioninių sausainių su matcha ir baltuoju šokoladu. Kodėl kelionių sausainiai? Jie puikiai tinka pasiimti su savimi bet kur, kur tik norite. Jie puikiai tiks su matcha latte ir suteiks energijos atostogų nuotykiams. Tačiau būkite atsargūs, šie sausainiai tokie skanūs, kad galite valgyti visus iš karto. Rekomenduojame iš karto pagaminti dvigubą porciją. Mėgaukitės!

Ingredientai:

  • 200 g miltų
  • 4 g druskos
  • 4 g (¾ šaukštelio) kepimo sodos
  • 5 g Moya Matcha Tradicinė
  • 180 g sviesto
  • 200 g tamsiai rudojo cukraus
  • 50 g granuliuoto baltojo cukraus
  • 1 didelis kiaušinis
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 170 g baltojo šokolado, stambiai supjaustyto
  • Nebūtina: papildomai baltas šokoladas, skirtas sausainiams prieš kepant apibarstyti

      Paruošimas:

      1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C.
      2. Paruoškite rudą sviestą: ½ puodelio (120 g) sviesto įkaitinkite dideliame puode ant vidutinės ugnies ir maišykite, kol sviestas suputos ir paruduos (apie 4 minutes). Supilkite ištirpintą sviestą ir į dubenį ir leiskite atvėsti 1 minutę. Likusį sviestą supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į rudąjį sviestą (jis turi pradėti lydytis, bet neputoti ir čirškėti, todėl prieš dedant likusį gabalėlį išbandykite).
      3. Sviestą supilkite į didelį dubenį. Suberkite rudąjį ir baltąjį cukrų ir išmaišykite. Įdėkite vieną didelį kiaušinį ir du didelius kiaušinių trynius. Plakite, kol cukrus ištirps ir masė taps vientisa – apie 30 sekundžių. Įpilkite miltų, kepimo sodos, druskos ir matcha. Gumine mentele švelniai sumaišykite ingredientus, kol jie susimaišys. Suberkite susmulkintą baltąjį šokoladą ir švelniai įmaišykite.
      4. Rankomis arba ledų samteliu suformuokite rutuliukus ir išdėliokite juos ant kepimo skardos, aplink kiekvieną palikdami daug vietos (apie 6 sausainius vienoje partijoje). Jei norite, prieš kepdami ant viršaus pabarstykite papildomai baltojo šokolado. Kepkite sausainius, kol šiek tiek apskrus krašteliai, apie 8–10 minučių. Kepimo skardą pasukite iki pusės, jei kepimas nelygus.
      5. Iškepus sausainius pabarstykite žiupsneliu druskos ir atvėsinkite.