Nocellara žaliosios alyvuogės sūryme pasaulyje žinomos dėl Castelvetrano metodo – jos yra auginamos ir gaminamos išskirtinai Vakarų Sicilijos Belicės slėnyje. Šios natūralios žaliosios alyvuogės yra saldaus skonio ir traškios tekstūros. Idealus itališkas užkandis ar patiekalas. Be dirbtinių dažiklių.
Alyvuogės, žinomos kaip „Nocellara del Belice“ arba „Castelvetrano“ alyvuogės, yra tipiškos Sicilijos alyvuogės, kurias vadina Europos Sąjungos „Saugomas kilmės pavadinimas“ (P.D.O.). Šios alyvuogės yra gimusios Trapanio provincijoje, žalios žemės ūkio paskirties žemėje tarp Partanna, Castelvetrano ir Campobello di Mazara, o į vakarus yra Trejybės ežeras, o Viduržemio jūra yra tik keli kilometrai į pietus. Žemė, kurią Selinuntės šventyklos saugojo daugiau nei 2600 metų. Čia Viduržemio jūros jūrinis vėjas skatina augti augalams, turintiems spartų augimą, iš kurių išauga tvirtos alyvuogės. Tai išskirtinės sicilietiškos alyvuogės. Remiantis Charleso Quest-Ritsono knyga „Alyvuogių aliejus“, Sicilija iš tikrųjų yra vienas iš pirmaujančių alyvuogių auginimo regionų pasaulyje (daug pranoksta Toskaną, jei atsižvelgsime į kokybės ir kainos santykį). Apvalios formos ir intensyviai žalios spalvos Nocellara alyvuogės atitinka tipišką tradicinę sicilietišką produkciją, t.y. renkamos rankomis. Tokiu būdu kokybė niekada nepasikeis. Visi šie veiksniai prisideda prie to, kad vienas Noceralla alyvuogių kąsnis yra tarsi perkeltas į kitą laiką… atgal į tikresnę erą. Tiek, kad daugelis jas apibūdintų kaip „geriausias alyvuoges pasaulyje“. Ir kodėl gi nepalepinus savęs dienos pabaigoje… valgant skanias alyvuoges gurkšnojus aperityvą.
Kilmės šalis: Italija (Sicilija)
Prekės kodas: 60246