Apie vyninę:
Menicucci vyninė paremta italų šeimos tradicijomis, įskiepytos aistros ir atsidavimu, šiuo metu jos veiklą tęsia jau 3 karta. Vynmedžiai augantys derlingose Italijos žemėse Abrucuose, Apulijoje, Sardinijoje, Lacijus, Veneto, Kampanijoje ir Toskanoje, Menicucci gamina ir siūlo daugybę rankų darbo ir putojančių vynų, kurie tiks kiekvienam skoniui.
Abruzzo siūlo įtaigų kraštovaizdį, kuriam būdingi vynuogynai, besitęsiantys tarp kalvų ir kalnų vietovių. Abruzzo vynmedžiai dažniausiai yra vietiniai, iš kurių gaminami aukštos kokybės vynai. Tarp žinomiausių yra Montepulciano, intensyvus ir sodrus raudonasis vynas, taip pat baltieji vynai, tokie kaip Pecorino ir Passerina. Abruzzo yra regionas, kuriame vyndarystės tradicijos susilieja su kraštovaizdžio įvairove. Autentiška vieta su senovinėmis vyndarystės tradicijomis, išreikštomis kiekviename gurkšnyje.
Dirvožemis: Vidutinės tekstūros – kalkingas
Gamybos sritis: Canosa Sannita, Chieti Abruzzo
Derlius nurenkamas rankomis per pirmąsias dešimt spalio dienų, nuimtos vynuogės maceruojamos maždaug 14 dienų. Šio proceso metu vynas taip pat užbaigia alkoholinį rūgimą ne aukštesnėje kaip 20°C temperatūroje, tada statines, kuriose baigiasi malolaktinė fermentacija. 6 mėnesius brandintas prancūziško ąžuolo barrique ir dar 6 mėnesius ilsėjosi butelyje.
Spalva: rubino raudonumo spalva su švelniais violetiniais atspalviais
Vynuogės / mišinys: 100% Montepulciano
Alkoholio kiekis: 13,5%
Vynas iš Abruzzo, Ginesia Montelpulciano D’Abruzzo (DOP) Montepulciano vynuogių. Šis vynas yra ryškios rubino raudonumo spalvos, su daugybe raudonųjų vyšnių atspalvių. Ginesia Montelpulciano D’Abruzzo yra vidutinio intensyvumo vynas su švelniais taninais, puikiai dera su įvairiais makaronų padažais su mėsa ar ant grotelių kepta raudona mėsa.
Kilmės šalis: Italija
Prekės kodas: 200411