Paragauti šviežią duonvaisį yra tikra retenybė, tad džiaugiamės galėdami pasiūlyti šį milžinišką vaisių džiovintą. Dėl malonaus vaisių kvapo ir saldaus skonio šį vaisių galima naudoti įvairiais būdais, be to, jie yra puikaus skonio kaip užkandis. Įdomus faktas: dėl savo skaidulinės konsistencijos duonvaisį neseniai naudojo vegetarai ir veganai kaip daržovių mėsą, tačiau mėsos pakaitalui tinka tik neprinokę vaisiai. Jie marinuojami sūryme, o vėliau Vakarų šalyse perdirbami į mėsos pakaitalus. Kadangi neprinokęs ir pluoštinis minkštimas beveik neturi savo skonio, jį galima marinuoti pagal pageidavimą. Šie duonvaisiai yra puikaus skonio gryni kaip užkandis arba supjaustyti smulkiais gabalėliais jūsų košėje. Be to, daugeliui patiekalų jis suteikia egzotiškumo ir vaisių natų, todėl tinka ir sūriems bei pikantiškiems patiekalams, tokiems kaip karis, salotos ar bulvytės. Šie duonvaisiai yra traškūs, tad puikiai tiks kaip traškučiai prie filmo ar užkandis skubantiems.
- Be pridėtinio cukraus, konservantų
- Tinka veganams
Duonavaisio traškučių gamybos technologija:
- Surenkamas Jackfruit vaisius, žaliava pristatoma į gamyklą
- Vyksta žaliavos atrinkimas ir klasifikacija
- Jackfruit vaisius yra nuplaunamas
- Nulupamas
- Supjaustomas gabaliukais
- Paruošti gabaliukai nuplaunami ir nudžiovinami
- Vykdomas paruoštų gabaliukų sušaldymas iki nustatytos temperatūros
- Vyksta nukreipimas į terminį apdorojimą (kepimas vakuuminiu metodu), prieš kurį gabaliukai yra panardinami į augalinį aliejų
- Vyksta kepimas specialioje krosnyje vakuuminiu būdų, kurio metu ištraukiama drėgmė ir oras. Taip Duonvaisio traškučiai neprisigeria aliejaus ir tampa traškūs ir saldūs.
- Vyksta centrifūgavimas, kurio metu pašalinami drėgmės ir riebalų likučiai
- Vyksta atvėsinimas
- Traškučiai pakartotinai išrūšiuojami ir atrenkami
- Supakuojami
Kilmės šalis : Vietnamas
Prekės kodas: 59867