Ši aliejų linija išskirtinai iš Sicilijos teritorijų, griežtai sertifikuota Žemės ūkio, maisto ir miškininkystės politikos ministerijos pripažintų įstaigų, kurios kontroliuoja ir sertifikuoja visą gamybos grandinę nuo alyvuogių kilmės ir pripažintų veislių iki pakavimo sunumeruotuose buteliuose.
Alyvuogių rūšis: Nocellara dell’Etna pagal gamybos specifikacijas;
Gamybos sritis: Etnos šlaitai;
Alyvuogių giraičių aukštis virš jūros lygio: 600-800 metrų virš jūros lygio;
Rūgštingumas %: nuo 0,10 iki 0,40;
Surinkimo būdas: rankinis;
Subrendimas derliaus nuėmimo metu: veraison;
Ištraukimo sistema: nuolatinės dvi per tą pačią surinkimo dieną.
Išvaizda: Intensyvi žalia spalva;
Kvapas: vidutinio vaisinio su šviežiai nupjautos žolės pojūčiu;
Skonis: intensyvus ir aštrus su pomidorų ir žalumos poskoniu.
Derinimas prie maisto: juo galima gardinti mėsos bei ankštinių daržovių patiekalus, taip pat, jis itin vertinamas kai naudojamas tiesiog be nieko, ant jūros gėrybių, mėsos, žalios mėsos ir keptos ant grotelių.
Kilmės šalis: Italija
Prekės kodas: 60153