SUBTILUS aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus
„Superior“ tyras Extra Virgin alyvuogių aliejus, gaunamas iš alyvuogių ir tik mechaniniu būdu.
Gamintojo istorija:
Aistra žemės ūkiui privertė įkūrėją Stefano Giacalone, banko tarnautoją, tapti žemės ūkio verslininku.
Oleificio Sant’Anna buvo sukurta devyniasdešimtųjų pabaigoje Marsaloje, gerai žinomame mieste Vakarų Sicilijoje.
Tai prasidėjo nuo aliejaus malūno statybos kaimelyje pavadintame Sant‘anna, 1997m. Tuo metu šeima suprato potencialą ir nusprendė asmeniškai pasirūpinti aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus gamybos procesais.
Alyvuogių derliaus nuėmimas vyksta 40 hektarų alyvuogių giraitėje tarp Marsala ir Mazara del Vallo. Naudojamas nuėmimo metodas yra nuplėšimas, šiuo būdu išvengiama bet kokio netinkamo elgesio su alyvuogėmis. Transformacijos fazė griežtai prasideda per 24 valandas po derliaus nuėmimo, šaltuoju būdu išgaunant aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų. Tuomet aliejus perpilamas į specialų plieninį silosą malūne, ten jis lieko po azoto kontroliuojama temperatūra iki išpilstymo. Gaminami trys aliejai: stiprus, lengvas ir organiškas. Kiekvienas iš jų yra unikalus dėl savo organoleptinių savybių ir vartotojams perduotos patirties.
Lengvas ypač tyras alyvuogių aliejus, šalto spaudimo. Biancolilla alyvuogės surinktos rankomis Vakarų Sicilijoje.
Rūgštingumas 0,17%, polifenoliai 240mg/kg.
Vaizdas: kristalinis, tirštas, žalsvas su geltonaiss atspindžiais.
Uoslė: vidutiniškai intensyvus, augalinės aromatinės žolelės, pomidorai, migdolai, artišokas.
Skonis: vidutinio intensyvumo, su migdolų ir pomidorų užuominomis.
Derinimas: lengvi patiekalai, žuvis, žvėriena, sriubos, salotos. Aliejus yra vidutinio lengvumo su vaisiniais ir augaliniais kvapais. Burnoje juntamas malonus ir subalansuotas intensyvumas bei aštrumas. Aliejaus poskonis pilnas ir kvapnus.
Kilmės šalis: Italija
Prekės kodas: 59721