Panettone pyragai – Gourmet life pasididžiavimas

Mes siūlome labai platų ir vieną populiariausių Lietuvoje Panettone pyragų asortimentą. Buvome vieni pirmųjų, kai prieš 10 metų pristatėme jums Panettone pyragus ir džiuginame visus iki šiol!

Kiekvieną pyragą kruopščiai atrenkame, mums svarbiausia, kad sudėtyje būtų naudojamas SVIESTAS, itališki džiovinti vaisiai. Pyragas turi būti šlapias, kupinas skonių ir nenuviliantis! Mes UŽTIKRINAME, kad mūsų pyragais nenusivilsite.

Panettone – į briošą panašus kupolinis pyragas su džiovintais arba cukruotais vaisiais, kuris, kaip teigiama, kilęs iš Milano, yra kalėdinių desertų karalius Italijoje.

Panettone pyragas – nebeįsivaiduojame Kalėdų be jo!

Remiantis 2018 m. apklausa, 50 procentų italų vyrų pasirinko panettone kaip savo mėgstamiausią kalėdinį pyragą, 33 procentai teigė, kad teikia pirmenybę artimiausiam jo varžovui pandoro, o 17 pasirinko vietinę alternatyvą.

Įdomu tai, kad moterų balsavimas buvo daug artimesnis – 43 procentai rinkosi panettone, 41 procentas pandoro ir 16 procentai vietinius patiekalus

Kokia yra Panettone pyrago istorija?

Panettone etimologijos šaknys yra Milano tarmėje ir tame „pan de ton“, kuris žymėjo prabangų pyragą, duoną, praturtintą vertingais ingredientais, tokiais kaip medus ir razinos.

Panettone, itališkos kilmės pyragas, tradiciškai siejamas su Kalėdų ir Naujųjų metų šventėmis. Praturtintas sviestu, kiaušiniais, cukrumi, razinomis, cukruotais vaisiais ir citrinos arba apelsino žievele, panettone iš esmės yra itališkas kalėdinis pyragas, valgomas šventiniu laikotarpiu, įskaitant Kalėdų ir Naujųjų metų šventes. Toks populiarus, kad kasmet šalyje pagaminama daugiau nei 7000 tonų panettone, iš kurių apie 10 procentų parduodama eksportui. Jis gaminamas kaip duona, naudojant fermentuotą starterį tešlai kildinti ir įgauna būdingą kupolo formą, kai pakabinama aukštyn kojomis, kad atvėstų. Panettone turi išoriškai tvirtą tekstūrą, kuri užleidžia vietą minkštam sviestiniam centrui, nusagstytam vaisiais.