Inés Rosales – alyvuogių aliejaus paplotėliai

Inés Rosales – tradiciniai Sevilijos paplotėliai, kurie savo traškumu, skoniu užburia kiekvieną!

Inés Rosales istorija prasidėjo 1910 m. miestelyje, esančiame už Aljarafe, už kelių kilometrų nuo Sevilijos, vadinamame Castilleja de la Cuesta. Inés Rosales pradėjo gaminti tradicinius pyragus, vadinamus alyvuogių aliejaus „tortais“, naudodama tradicinį, seną receptą, kuris buvo perduodamas iš kartos į kartą.

Netrukus paklausa išaugo, bet krosnis Inés Rosales namuose liko maža. Inés matė savo produkto potencialą. Ji išsinuomojo krosnį miesto kepykloje ir įdarbino vietines našles, kurios padėjo gaminti ir parduoti alyvuogių aliejaus tortus. Tai darydama Inés tapo viena pirmųjų savo laiko verslo moterų. Po šių dviejų strateginių žingsnių keliautojai pradėjo neštis tortus į savo gimtuosius miestus, o po kurio laiko tortai išplito visoje Ispanijoje, todėl atsirado „Inés Rosales autentiški ir žinomi alyvuogių aliejaus tortai“.

Po Ispanijos pilietinio karo metų ekonominio pakilimo ir emigracijos andalūziečiai, kurie savo naujoje gyvenamojoje vietoje prašytų produktų, turinčio tokią stiprią kultūrinę šaknį, alyvuogių aliejaus tortus atranda naujose rinkose. Gamybos augimas ir naujų ekonominių išteklių generavimas padeda tai padaryti realybe. Būtent per šią epochą į produktų sąrašą įtraukiamas cinamoninis sausainis. Maurų medienos krosnys atveria kelią dujomis veikiančioms rotorinėms orkaitėms

Vėlesniu laikotarpiu vyksta rinkos nuosmukis, patiriami ekonominiai nuostoliai ir darbo konfliktai. Be to, 1980 m. Inés Rosales pavadinimas buvo pakeistas iš „Casa Inés Rosales“ į „Inés Rosales, S.A. [Limited]“. 1983 m. verslas prarado šeimos kategoriją, kai buvo parduotas išorės investuotojams, kurie įgyvendina trumpalaikius projektus, kad susigrąžintų investicijas. Įmonės dydis, produktas ir rinka skiriasi nuo to, iš ko jie atsirado. Keičiasi keturios verslo sritys: vidinė struktūra, gamybos technologija, produktų pakavimas ir pardavimo metodai – per daug pokyčių per tokį trumpą laiką. Šie pokyčiai suteikia bendrovei naują struktūrą, įvedant naujas vadovaujančias pareigas ir išsaugant kai kurias buvusias.

Kai 1985 m. kovo 22 d. jis įžengė į gamybos kambarį, atrodė, kad jo pasaulis sugriuvo. Jam buvo neįsivaizduojama, kad prekinis ženklas ir prestižinis bei pripažintas gaminys buvo įkurdintas objekte, kuris labiau primena kalvio darbo vietą, o ne maisto produktų gamyklą. Mėnesiui pasibaigus, laikotarpio pardavimai net nepadengė visų išlaidų. Reikėjo kažką daryti ir greitai. Juano Moreno pasiūlytas sprendimas gelbėti situaciją buvo paprastas: darbas, daug darbo, sveikas protas ir karo ekonomika.

Inés Rosales vos galėjo įsivaizduoti, kad šie alyvuogių aliejaus tortai taps žinomi visame pasaulyje, o JAV yra viena iš pagrindinių alyvuogių aliejaus tortų pirkėjų. Užsienio rinka pareikalavo naujų skonių, todėl Inés Rosales išplėtė savo asortimentą įtraukdama daugiau skonių rūšių, pavyzdžiui, savo pikantiškus alyvuogių aliejaus tortus.

Paragaukite ir įsitikinkite kodėl šie paplotėliai susilaukė tiek susidomėjimo – neliksite nusivylę!