
Hojicha sausainiai
Sviestiniai, traškūs, su švelniu skrudintos japoniškos arbatos skoniu ir dviejų rūšių šokoladu – tai sausainiai, kuriuos norėsi kepti vėl ir vėl.

Ingredientai:
115 g sviesto
125 g kvietinių miltų
1 a. š. kepimo miltelių
½ a. š. druskos
1 a. š. (apie 5 g) Hojicha miltelių
50 g baltojo cukraus
50 g tamsaus muscovado cukraus
1 kiaušinis (apie 50 g), kambario temperatūros
100 g baltojo šokolado (smulkinto)
50 g juodojo šokolado (smulkinto)
Paruošimas:
- Įkaitink orkaitę iki 175°C.
- Ištirpink sviestą ant vidutinės ugnies, kol įgaus tamsiai auksinį atspalvį. Leisk atvėsti.
- Vidutiniame dubenyje sumaišyk miltus, kepimo miltelius, druską ir hojicha miltelius.
- Į atvėsusį sviestą įmaišyk baltąjį ir rudąjį cukrų bei kiaušinį. Išmaišyk, kol masė taps vientisa.
- Supilk skystus ingredientus į sausųjų mišinį ir gerai išmaišyk.
- Įmaišyk smulkintą baltą ir juodą šokoladą.
- Kepimo skardą išklok kepimo popieriumi. Naudodama didelį šaukštą ar ledų šaukštelį, formuok rutuliukus (apie 40 g kiekvienas). Sudėk juos į skardą, palikdama tarpus.
- Kepk 9–11 min.
- Leisk sausainiams atvėsti 10 minučių ant skardos, tada perkelk ant grotelių.

-
Žalioji skrudinta MOYA arbata HOJICHA milteliai zip pack 250g€ 27.99
€ 111.96 /kg -
Žalioji skrudinta MOYA arbata HOJICHA milteliai zip pack 100g€ 12.99
€ 129.90 /kg