Datulės – kuo jos naudingos?

Vytintos datulės – skaniausias desertas ir dar naudingas? Tikrai taip. Datulių skanus poskonis, glotni tekstūra turtinga maistinių medžiagų sudėtis yra puiki alternatyva cukrui, tačiau ar žinojote, kad džiovintos datulės, taip pat hindi kalba vadinamos Chuuaras, yra daug sveikesnės nei šviežios datulės, o dėl savo maistinių medžiagų gausos sudėties jos puikiai stiprina imunitetą? Pateikiame kelis aspektus, kodėl turėtumėte datules įtraukti į savo mitybos racioną:

  1. Žemas glikeminis indeksas. Taigi, datulės lėčiau skaidomos organizme ir jose esantis cukrus duoda energijos ne iš karto, todėl jomis pasisotinsite ir ilgesnį laiką jausite sotumo jausmą.
  2. Gausu vitaminų. Džiovintose datulėse beveik nėra drėgmės, todėl šios datulės yra maistingos. Juose gausu skaidulų, vitaminų ir mineralų, tokių kaip geležis, kalis, magnis, kalcis.
  3. Sveikas užkandis. Kaip ir minėjome ankščiau, datulės leis jums pasijausti sočiu ir tai bus ne tik geriausias desertas, nes datulės dažnai primena karamelę, bet ir puikus užkandis jums intensyvios dienos metu arba vaikams į mokyklą.

Datules galima valgyti ne tik kaip vaisius, bet datulių sirupu pakeisti įprastai naudojamą cukrų. Datulių sirupą galite naudoti gardinant įvairius vaisių kokteilius, kepinius, košes, jogurtą, varškę. Tai bus ne tik cukraus pakaitalas, bet šis sirupas suteiks ypatingą skonį jūsų kulinariniams gaminiams.