Nesvarbu, kur keliaujame Italijoje, visur randame tą patį desertą, kuriuo pabaigtume savo pusryčius, pietus ar vakarienę – Cantuccini. Toskanos „Vin Santo“ yra vietinis saldus desertinis vynas, kuriuo galite mėgautis su desertu ,,Cantuccini‘‘. Šis desertas yra gaminamas iš riešutų – dažniausiai migdolų, pistacijų.
„Cantucci“ arba „Cantuccini“ yra maži biscotti. Biscotti yra pailgos formos, sausi ir traškūs sausainiai, nes jie yra du kartus kepami, puikiai tinka panardinti į gėrimus – vyną, arbatą, kavą. Toskanoje jie yra žinomi kaip „Cantucci“ arba „Cantuccini“, tačiau čia jie taip pat vadinami biscotti di Prato – sausainiais iš Prato miesto, esančio visai šalia Florencijos. Čia, XIX amžiuje, vietinis konditerijos šefas Antonio Mattei ištobulino migdolų biscotti receptą ir laimėjo daugybę apdovanojimų. Jo originali parduotuvė „Biscottificio Antonio Mattei“ vis dar yra pirmaujanti šiuos sausainius gaminanti kepyklėlė.
Šie Cantuccini su migdolais yra traškūs, subtilaus saldumo ir tikrai sužavės kiekvieną!
Tobulas pasirinkimas atvykus netikėtiems svečiams.
Kilmės šalis: Italija
Prekės kodas: 59255