Vynas skvn BIXIO PASSONERO Rosso Ardole DOC dry 0,75l

 15.99
 21.32 / l

Liko 20

Produkto kodas: 200409 Kategorijos: , ,
2000 m. Veronoje gimė DOC Arcole, labai specializuotoje gamybos srityje, kur vynmedis vystėsi romėnų laikais. Čia vyndarys Emilio Bixio aistros, šeimos tradicijų patirties, naujovių troškimo ir tobulo mikroklimato bei dirvožemio derinio dėka kuria aukštos kokybės vynus. Passonero įkvėpimo semiasi iš Bordo vynmedžių ir senovinės Veronos tradicijos: vyno „Ripasso“ , šiuo atveju Nero d’Arcole, kuris vynuoges džiovino su odelėmis. Ši antroji fermentacija leidžia dar labiau praturtinti vyną kvapais ir struktūra, sukuriant itin elegantišką vyną.
Vynuogių veislė
80 % Merlot, 20 % Cabernet Sauvignon iš mūsų pačių vynuogynų.
Vynuogininkystės detalės
Guyot mokymo sistemos su augalų tankumu 5200 vynmedžių/ha. Atstumas tarp vynmedžių eilių 2,40 metro, o eilėje tarp vynmedžių – 0,80 cm. Produkcija skiriasi priklausomai nuo sezono nuo 2 iki 3,5 kg vienam vynmedžiui. Dirvožemis yra vidutinės tekstūros, linkęs į smėlį. 80 m. virš jūros lygio. Vynmedžių amžius 15 metų.
Išpilstymas ir brandinimas
Klasikinis raudonasis vynas su vynuogių fermentavimu 15 dienų kontroliuojamoje temperatūroje. Kitas etapas – fermentacija „Ripasso“ ant Nero d’Arcole Bixio išspaudų apie 20 dienų. Po fermentacijų vynas brandinamas apie 4 mėnesius didelėje ąžuolinėje statinėje (30/60 Hl). Nusėdimas plieninėje talpykloje prieš išpilstymą ir rafinavimas buteliuose apie 3 mėnesius.

Spalva: intensyvi ir gili rubino raudona.
Kvapas: vaisinė su vyšnių ir slyvų natomis, apgaubiantis prieskonių kvapas.
Skonis: sodrus. Vaisių natos puikiai dera su aštria mediena.
Alkoholis: apie 14,0%

Derinimas su maistu: rekomenduojama su kepta mėsa, ant grotelių kepta mėsa ir brandžiais aštriais sūriais. 

Patiekimo temperatūra: 18–20 °C

 

Kilmės šalis: Italija

Prekės kodas: 200409

 

Svoris 0.75 kg