2016 m. Emilio Bixio nusprendė išplėsti savo gamybą, nusipirkdamas keletą žemių Molise. Dešimt hektarų šiame nedideliame Italijos regione, esančiame tarp žinomiausių Abruco ir Apulijos.
Vynuogių veislės
100% Montepulciano.
Vynuogininkystės detalės
Vynas gaminamas iš šlaite augančių vynuogių, kurių žemės yra ne didesniame kaip 500 metrų s.l.m aukštyje. Molizės regionui būdinga švelni gamta, dirvožemis susideda iš molio ir kalkakmenio uolienų, o pakrantės salpose – iš smėlio dirvožemio. Vynmedžių amžius 15-25 metai. Mechaninis derliaus nuėmimas.
Išspilstymas ir brandinimas
Minkštas vynuogių presavimas, po kurio 8–10 dienų fermentuojama. Alkoholinė fermentacija prižiūrimoje temperatūroje su pasirinktomis mielėmis. Tolesnis brandinimas 25 hektolitrų medinėje statinėje 3 mėnesius.
Spalva: intensyvi rubino raudona su violetinėmis užuominomis.
Kvapas: maloniai vaisinis su mėlynių užuominomis ir subtiliu žoliškumu.
Skonis: tipiškas, malonus ir gerai subalansuotas.
Alkoholis: 13%
Derinimas su maistu: Idealiai tinka su makaronais, žvėriena, kiaulienos kotletais ir raudona mėsa. Jei norite neįprasto derinimo, išbandykite jį su ant grotelių kepta žuvimi.
Patiekimas: 16-18°C.
Kilmės šalis: Italija
Prekės kodas: 200410