Alkoholis: 12,5%
pH: 3,47
Bendras rūgštingumas: 5,4 g/l
Redukuojantis cukrus: 0,5 g/l
Bendras SO2: 45 mg/L
2023 metams būdinga didelė sausra, žymiai sumažinusi produkciją. Derlius buvo mažesnis nei įprastai. Vynuogės pasižymi puikia kokybe dėl mažos drėgmės, didelės koncentracijos ir netaisyklingo nokimo. Nepaisant sunkumų, vynuogių kokybė buvo išskirtinė, gaminami didelio aromato intensyvumo ir gero visų kokybės parametrų balanso vynai.
Vynuogių rūšys:
Tempranillo, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Vynuogių augintojai
Florencia Sardà, Quim Mallofré, Josep Ma Cantí ir Jordi Vallès
Šiam raudonajam vynui gaminti turime įvairių veislių, gaunamų iš skirtingų sklypų su skirtingo dirvožemio, orientacijos ir nelygumais. Visų šių elementų derinys suteikia unikalų įvairių savybių derinį.
Tempranillo iš Masquefa, Montserrat kalno papėdėje. 25 metų senumo vynmedžiai, esantys lygumoje, kurioje daug kalkakmenio ir priemolio dirvožemio. Jis yra 300 metrų virš jūros lygio, iš jo atsiveria Montserato vaizdai. Viename hektare pagaminama 6000 kg. Ši aplinka prisideda prie didelio gyvumo Tempranillo, kuris puikiai perduoda aplinką.
Merlot iš dviejų skirtingų sklypų, abu turi unikalių savybių. La Moja, esanti tarp La Moja ir Els Monjos, turi 26 metų senumo vynuogyną didelėje lygumoje, 190 metrų virš jūros lygio, su giliu, molingu dirvožemiu, o našumas siekia 2500 kg/ha. La Plana, esantis Sant Quintí de Mediona, yra 31 metų senumo vynuogynas su nedideliu nuolydžiu, 320 metrų aukštyje, sekliuose dirvožemiuose su mažais akmenimis ir molinga tekstūra su geležimi, siūlantis 2000 kg/ha produkciją.
Pinot Noir iš Platanos sklypo Sant Martí Sarroca. Šis 15 metų senumo vynuogynas yra 320 metrų virš jūros lygio, žemiausiame vynmedžių šlaito taške su vaizdu į Castell de Sant Martí. Dirvožemis gilus ir priemolio, o derlius 3500 kg/ha.
Cabernet Sauvignon iš Vinyet de Dalt sklypo Sant Quintí de Mediona. 23 metų senumo vynuogynas, esantis 320 metrų virš jūros lygio, paskutinėje slėnio lygumoje, priešais Can Figueres. Aplinką supa miškas, kiti vynuogynai ir nedideli upeliai, kurie teka šlaitu. Dirvožemis gilus ir priemolio, su nedideliu akmenėlių kiekiu.
Produkcija 2000 kg/ha.
Ekologiškai išaugintos vynuogės, skirtos šio vyno gamybai, skinamos rankomis nepriekaištingos sveikatos dėžėse ir kiekviena veislė nuimama optimaliu momentu.
Vynuogės fermentuojamos naudojant išskirtinai vietines mieles, kurios natūraliai atsiranda vynuogyne. Maceruotas ir fermentuotas su odelėmis, kad išgautų visas siužeto savybes. Jis apdorojamas ištisomis kekėmis, įskaitant stiebus, nerūdijančio plieno talpyklose, kuriose maždaug tris dienas prasideda anglies maceracija. Vėliau kartą per dieną atliekami švelnūs dumbliai, kad vynuogės lėtai suardytų. Jai fermentuojant ir senstant su odelėmis, ant dangtelio likęs oksiduotas vėjelis pašalinamas, kad būtų išvengta oksidacinių skonių.
Viduržemio jūros charakterio, mažai alkoholio. Jis išsiskiria prisiminimų apie raudonus vaisius intensyvumu. Malonus skonis su smulkiais taninais ir gera rūgštele, suteikiančia lengvumo. Taip pat vyrauja prinokusių raudonų ir juodų vaisių natos, su prieskonių užuominomis.
Derinimas su maistu:
Dėl geros vaisių ir jėgos balanso tai idealus vynas gerti iš taurės. Dėl mažo alkoholio kiekio jis puikiai tinka prie visko – nuo jūros gėrybių patiekalų iki baltos mėsos.
Kilmės šalis: Ispanija
Prekės kodas: 200450