Vyno skonis:
Ryški balta spalva su intensyvia ir išraiškinga nosimi, kuri išsiskiria prinokusių citrusinių vaisių ir egzotiškų vaisių (ananasų) natomis, lydima laurų ir Viduržemio jūros žolelių, su subtiliais gėlių niuansais (alyvomis). Vyno skonyje subalansuotos 2 vynuogių veislių savybės. Šio vyno skonis yra gaivus, ir labai intensyvus, pasižymintis geru rūgštingumu, todėl jis yra dinamiškas ir gaivus.
Derinimas su maistu:
Puikia tinka su šviežiais sūriais, salotomis ir jūros gėrybėmis. Išbandykite su kvepiančiomis garuose virtomis midijomis su lauro lapais.
Gamyba: 3 924 buteliai
Zona/D.O.: D.O. Penedes
Alkoholis: 12%
pH: 3,19
Bendras rūgštingumas: 5,5 g/l
Redukuojantis cukrus: 1,2 g/l
Bendras SO2: 53 mg/L
Maurat vynuogė kilusi iš katalonų veiksmažodžio maurar, reiškiančio ką nors išmaišyti, siekiant, kad jis būtų tinkamas ruošti, glaudžiau sujungiant sudedamąsias dalis.
2023 metams būdinga didelė sausra, žymiai sumažinusi produkciją. Derlius buvo mažesnis nei įprastai. Vynuogės pasižymi puikia kokybe dėl mažos drėgmės, didelės koncentracijos ir netaisyklingo nokimo. Nepaisant sunkumų, vynuogių kokybė buvo išskirtinė, gaminami aromatingi ir intensyvūs ir gero visų kokybės parametrų balanso vynai.
Vynuogių rūšys: 100% Xarel·lo
Vynuogių augintojai: Roseris Vendrelas ir Josepas Massana
Šis Xarel·lo kilęs iš dviejų ūkių. Vienas yra Medionoje, Alto Penedés regione. Savivaldybė, kuriai būdingas nelygus reljefas. Vynuogės yra iš Vinyet de Baix vynuogyno ir yra sudarytos iš senų vynmedžių, esančių maždaug 500 metrų virš jūros lygio aukštyje ant šlaito. Molingi ir kalkingi dumblo dirvožemiai. Derlius 6500 kg iš hektaro. Vynuogynas turi ilgus, plačius praėjimus, kurie suteikia gerą saulės šviesą ir augalą prisotina deguonimi, kartu palengvina priežiūrą ir derliaus nuėmimą. Kitas 10 metų senumo vynuogynas, vynmedis, esantis Sant Cugat Sesgarrigues, bute ir apsuptas kitų vynuogynų. Dirvožemis labai gilus ir molingas. Esant sausrai, šis vynuogynas išlaikė pusiausvyrą ir reguliarų, lėtą brendimą, idealiai tinka tokio stiliaus vyno gamybai, o jo produkcija siekia 4000 kg/ha.
Ekologiškai užaugintos vynuogės, skirtos šio vyno gamybai, skinamos rankiniu būdu dėžėse su vynuogėmis, kurios atkeliauja tik iš dviejų sklypų. Klasterio atranka atliekama ant paties vynmedžio. Po savaitės atliekamas antrasis leidimas, kurio metu surenkami stiebai ir prireikus pridedami prie vyno gamybos proceso.
Trečdalis vyno yra fermentuojamas ir brandinamas 500 litrų prancūziško ąžuolo statinėse iš Jupilles miško (Berce), Luaroje. Molis ir kalkingas dirvožemis suminkština taninus ir gerbia vyną. Ilgas, lengvas brandinimas padidina skonio šviežumą, druskingumą ir išlaiko skonį.
Likusi dalis dedama į amforas ir nerūdijančio plieno talpyklas su 15% stiebų optimaliame brendimo taške. Šis metodas palengvina greitesnę ir pilnesnę natūralią fermentaciją, stabilesnę spalvą ir geresnę raidą laikui bėgant. Norint išgauti pirminius vynuogių aromatus, atliekama anglies maceracija. Labiausiai oksiduota dalis pašalinama, kad išlaikytų skonius.
Sudėtingas baltasis vynas, pasižymintis charakteriu ir asmenybe. Druskos ir labai minerališkas, su gėlių natomis (magnolija ir akacija), prinokusių kaulavaisių ir sirupo aromatais bei imbiero natomis. Šio derliaus sieros kiekis sumažintas dar natūraliau, todėl vynas yra šiek tiek labiau redukcinis ir mažiau subrendęs nei ankstesnis. Elegantiškas ir apimties dėka medienos indėlio. Burnoje išraiškingas ir tvirtos tekstūros, sudėtingas, bet ne sunkus.
Derinimas su maistu:
Puikiai tinka skaniems patiekalams, tokiems kaip rūkyta žuvis ir paukštiena arba ant grotelių keptos jūros gėrybės. Įdomūs patiekalai, pagardinti saldžiais prieskoniais (gvazdikėliais, muskatu…) ar grybais.
Kilmės šalis: Ispanija
Prekės kodas: 200452