Cecilia Beretta vyninė, priklausanti Pasqua šeimai, buvo įkurta devintame 20 a. dešimtmetyje. Jos paskirtis – daryti aukštos kokybės veronietiškus vynus.
Vyninės vardas kilęs nuo prabangios Berreta vilos, pastatytos 16 a. Mizzole miestelyje grafo Džiuzepės Beretos poilsiui, pavadinimo.
Ūkio vynuogynai plyti Valpolicella ir Soave regionuose. Vynai daromi iš vynuogių, išaugintų 54 ha ploto nuosavuose ir 35 ha ploto ilgalaikiais kontraktais nuomojamuose vynuogynuose. Vynuogynų dirvožemis: molio ir kalkakmenio mišinys. Aukštis: vidutiniškai 150 m. virš jūros lygio. Sodinimo tankis: nuo 5 iki 7 tūkst. vynmedžių hektare. Vyninė kasmet pagamina apie 200 tūkst. butelių vyno.
Vynuogės surenkamos rugsėjo viduryje, yra sutraiškomos, sultys paliekamos neilgai maceracijai kontakte su odelėmis 16◦C temperatūroje. Vėliau odelės pašalinamos, pirmoji fermentacija vyksta kontroliuojamos temperatūros nerūdijančio plieno talpose. Antroji fermentacija slėginėse cisternose prasideda įdėjus rinktinių mielių. Fermentacija reikiamu metu sustabdoma atšaldžius vyną iki 0◦C. Vynas 3 mėnesiams paliekamas cisternose kartu su nuosėdomis, vėliau nuskaidrinamas ir išpilstomas į butelius.
Regionas: Venetas
Apeliacija: Prosecco Treviso DOC
Saldumas: Extra Dry
Vynuogės: 100% Glera
Išvaizda: skaidri šviesaus aukso spalva
Aromatas: švelnus vaisių aromatas su migdolų natomis
Skonis: gaivus, vidutinio svarumo
Patiekimo temperatūra: 5-6◦C
Derinimas su maistu: kaip aperityvas arba su vėžiagyviais, rūkyta žuvimi, švelnaus skonio makaronų patiekalais
Kilmės šalis: Italija
Prekės kodas: 200155