Putojantis vynas skvn CECILIA BERETTA Prosecco Treviso DOC Extra Dry 0,75l

 12.99
 17.32 / l

Liko 5

Produkto kodas: 200155 Kategorijos: ,
Intensyvus, su tropinių vaisių ir akacijų užuominomis Skonis: vidutinis svarumas, gaivi rūgštis, citrusinių vaisių tonai.
Derinimas su maistu: kaip aperityvas, su užkandžiais, salotomis, žuvies, makaronų patiekalais, jūros gėrybėmis.

Cecilia Beretta vyninė, priklausanti Pasqua šeimai, buvo įkurta devintame 20 a. dešimtmetyje. Jos paskirtis – daryti aukštos kokybės veronietiškus vynus.

Vyninės vardas kilęs nuo prabangios Berreta vilos, pastatytos 16 a. Mizzole miestelyje grafo Džiuzepės Beretos poilsiui, pavadinimo.

Ūkio vynuogynai plyti Valpolicella ir Soave regionuose. Vynai daromi iš vynuogių, išaugintų 54 ha ploto nuosavuose ir 35 ha ploto ilgalaikiais kontraktais nuomojamuose vynuogynuose. Vynuogynų dirvožemis: molio ir kalkakmenio mišinys. Aukštis: vidutiniškai 150 m. virš jūros lygio. Sodinimo tankis: nuo 5 iki 7 tūkst. vynmedžių hektare. Vyninė kasmet pagamina apie 200 tūkst. butelių vyno.

Vynuogės surenkamos rugsėjo viduryje, yra sutraiškomos, sultys paliekamos neilgai maceracijai kontakte su odelėmis 16◦C temperatūroje. Vėliau odelės pašalinamos, pirmoji fermentacija vyksta kontroliuojamos temperatūros nerūdijančio plieno talpose. Antroji fermentacija slėginėse cisternose prasideda įdėjus rinktinių mielių. Fermentacija reikiamu metu sustabdoma atšaldžius vyną iki 0◦C. Vynas 3 mėnesiams paliekamas cisternose kartu su nuosėdomis, vėliau nuskaidrinamas ir išpilstomas į butelius.

Regionas: Venetas

Apeliacija: Prosecco Treviso DOC

Saldumas: Extra Dry

Vynuogės: 100% Glera

Išvaizda: skaidri šviesaus aukso spalva

Aromatas: švelnus vaisių aromatas su migdolų natomis

Skonis: gaivus, vidutinio svarumo

Patiekimo temperatūra: 5-6◦C

Derinimas su maistu: kaip aperityvas arba su vėžiagyviais, rūkyta žuvimi, švelnaus skonio makaronų patiekalais

Kilmės šalis: Italija

Prekės kodas: 200155

 

 

Svoris 0.75 kg