Juodųjų trumų ir raudonųjų pipirų padažas puikiai tinka mėsos gardinimui.
Juodieji vasariniai trumai:
Jis yra suapvalintas ir netaisyklingos formos, o jo apačioje kartais yra įdubimas. Spalva svyruoja nuo beveik juodos iki juodos. Ant jo paviršiaus yra 3–12 mm pločio piramidinės gumbelių, šios iškyšos yra šiurkščios, su tvirtais kraštais, kurių viršuje yra įdubimas.
Šio triufelio odelė tvirtai prigludusi prie minkštimo ir jos negalima nulupti. Minkštimas iš pradžių yra baltas, vėliau jis tampa gelsvas, o vėliau beveik juodas, todėl brendant įgauna ryškiai tamsią spalvą.
Minkštimas yra vientisos ir mėsingos tekstūros, o spaudžiant pirštais jis nepaveikiamas. Jis turi malonų kvapą ir skonį.
Juodasis vasarinis trumas yra plačiai naudojamas kaip pagrindinis trumų gaminių ingredientas.
Keli įdomūs faktai apie trumus:
- Trumai yra geras daug baltymų turintis šaltinis. Ekspertai teigia, kad trumai yra puikūs didelio baltymų kiekio šaltinis, todėl jie yra idealūs, nes juose yra visų amino rūgščių, reikalingų gerai žmonių mitybai.
- Be to, tai yra saikingas angliavandenių šaltinis.
- Turi mažai riebalų. Išdžiovinus juose yra tik apie 2–8 procentus riebalų, kurie daugiausia yra žali riebalai ir lipidų junginiai, tokie kaip riebalų rūgštys, steroliai, fosfolipidai, gliceridai ir limoleino rūgštis.
- Juose nėra cholesterolio.
Kilmės šalis: Graikija
Prekės kodas: 59984