INTENSYVUS aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus
„Superior“ alyvuogių tyras Extra Virgin aliejus, gaunamas iš alyvuogių ir tik mechaniniu būdu.
Gamintojo istorija:
Aistra žemės ūkiui privertė įkūrėją Stefano Giacalone, banko tarnautoją, tapti žemės ūkio verslininku.
Oleificio Sant’Anna buvo sukurta devyniasdešimtųjų pabaigoje Marsaloje, gerai žinomame mieste Vakarų Sicilijoje.
Tai prasidėjo nuo aliejaus malūno statybos kaimelyje pavadintame Sant‘anna, 1997m. Tuo metu šeima suprato potencialą ir nusprendė asmeniškai pasirūpinti aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus gamybos procesais.
Alyvuogių derliaus nuėmimas vyksta 40 hektarų alyvuogių giraitėje tarp Marsala ir Mazara del Vallo. Naudojamas nuėmimo metodas yra nuplėšimas, šiuo būdu išvengiama bet kokio netinkamo elgesio su alyvuogėmis. Transformacijos fazė griežtai prasideda per 24 valandas po derliaus nuėmimo, šaltuoju būdu išgaunant aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų. Tuomet aliejus perpilamas į specialų plieninį silosą malūne, ten jis lieko po azoto kontroliuojama temperatūra iki išpilstymo. Gaminami trys aliejai: stiprus, lengvas ir organiškas. Kiekvienas iš jų yra unikalus dėl savo organoleptinių savybių ir vartotojams perduotos patirties.
Stiprus ypač tyras alyvuogių aliejus, šalto spaudimo. Mišinys gautas iš Nocellara ir Cerasuola alyvuogių, nurinktų rankomis Vakarų Sicilijoje.
Rūgštingumas 0,17%, polifenoliai 240mg/kg.
Vaizdas: kristalinis, tirštas, smaragdo žalia.
Uoslė: gana intensyvus, augalinis, balzamikas, žolė, migdolai, artišokai ir pomidorai.
Skonis: gana intensyvus, struktūriškas, su midolų, artišokų ir mangoldų užuominomis.
Derinimas: vidutinio sunkumo patiekalai, rizoto, krevečių ir mėtų salotos, įdaryta avies koja ir pan. Aliejus yra vidutinio intensyvumo su augaliniais ir balzamiko kvapais. Burnoje juntamas subalansuotas intensyvumas ir aštrumo pojūtis. Aliejaus poskonis harmoningas ir kvapnus.
Kilmės šalis: Italija
Prekės kodas: 59722