Aromatas:
Sudėtingas ir intensyvus aromatų buketas, kuriame susipina svieste keptos juodosios vyšnios, juodieji serbentai, saldymedis, pipirai ir brandinta mėsa.
Skonio savybės:
Tamsiai purpurinė spalva. Skonis turtingas, sodrus, bet išlieka elegantiškas ir subalansuotas. Puiki tekstūra, subtilus rūgštingumas ir švelnūs, sultingi taninai. Vynas, prie kurio norisi sugrįžti vėl ir vėl.
Kvapo natos:
Laukinės Viduržemio jūros žolelės – čiobreliai, rozmarinai, šiek tiek mentolio, levandų užuominos – šis aromatinis derinys nukelia į vynuogynų širdį. Burnoje vynas skleidžiasi visu ilgiu, su sudėtingu, bet harmoningu skoniu, atsikartojančiu vyšnių, serbentų, prieskonių natomis.
Gamyba:
-
Fermentacija: 8 dienas atvirose betono ir medžio talpose (23 °C), po to 4 savaičių maceracija (28 °C).
-
Technika: Kasdienis mielių maišymas ir išspaustų vynuogių odelių traiškymas 2 savaites.
-
Brandinimas: 12 mėnesių prancūziško ąžuolo statinėse (1/3 naujų) + 6 mėnesiai betono „kiaušinyje“.
Dirvožemis ir vynuogynai:
Vynuogės auga terasiniuose vynuogynuose „Les Planels“, šalia akmeninių sausųjų sienų – tipiškų La Livinière regionui. Šiltas klimatas, pušynų kaimynystė ir 35 metų amžiaus Syrah vynmedžiai (bei iki 15 % Grenache) suteikia šiam vynui išskirtinę struktūrą ir aromatinį gilumą, būdingą La Livinière regionui.
Patiekimo rekomendacijos:
Maisto derinimas: Troškiniai, ant grotelių kepta mėsa, jautienos antrekotas, elniena
Patiekimo temperatūra: 16–18 °C
Potencialas brandinti: 7–10 metų
Alk. Tūris: 14%
Kilmės šalis: Prancūzija
Prekės kodas: 200461