INTINI – tai keturių kartų šeimos patirtis, inovatyvios spaudimo technologijos ir begalinis atsidavimas kokybei. Šis aliejus gimsta tarp Alberobello ir Valle d’Itria, viename derlingiausių ir žaviausių Apulijos regionų.
20 hektarų alyvmedžių giraičių, idealios klimato sąlygos ir mineralais turtingas dirvožemis leidžia išgauti išskirtinį, polifenoliais turtingą aliejų.
INTINI išskiria:
-
8 unikalūs alyvuogių kultivarai, įskaitant Cima di Mola, pelniusį prestižinį Slow Food Presidia įvertinimą.
-
4 skirtingos spaudimo technologijos, pritaikomos pagal derliaus metą, veislę ir brandą.
-
Moderni beoksigenė gamyba, sauganti visas skonio ir aromato savybes.
-
Plieno talpose laikomas aliejus ir buteliavimas su inertinėmis dujomis – kad kiekvienas lašas išliktų šviežias.
Tarptautiniai įvertinimai:
„Geriausia įmonė Italijoje“ – Gambero Rosso, 2014
„Vienas svarbiausių šeimos verslų Apulijoje“ – The New York Times
„Tikrų aliejaus meistrų darbas“ – Il Sole 24 Ore – Agrisole
Naujas požiūris į alyvuogių aliejų: nebe tik prieskonis, bet ir tikras nutraceutinis maisto produktas, galintis ne tik pagerinti patiekalų skonį, bet ir gali būti naudingas sveikatai.
Extra – tai vienos veislės (monocultivar) aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus, pagamintas iš Cima di Mola veislės alyvuogių, skinamų nuo šimtamečių alyvmedžių. Šis aliejus pasižymi išskirtiniu polifenolių ir vitamino E kiekiu: polifenolių, tokių kaip tyrosolis ir hidroksityrosolis, jame yra daugiau nei 9 mg / 20 g aliejaus, tai yra beveik dvigubai daugiau nei minimalus kiekis, leidžiantis naudoti sveikatingumo teiginį. Vitaminas E (tokoferoliai) viršija 400 mg/kg, tai yra apie keturis kartus daugiau nei rekomenduojama dozė (90 mg/kg) teigiamam poveikiui pasiekti.
Rekomenduojama dienos norma (RDA) – 20 g aliejaus per dieną, tai atitinka du pilnus šaukštus. Jį galima vartoti ir gryną.
Kvape jaučiamos elegantiškos, kompleksiškos natos: lazdyno riešutų kevalas, artišokas, obuolys ir pomidoras. Skonis intensyvus ir aitrus, dėl aukšto polifenolių kiekio. Išryškėja cikorijos, radicchio ir rukolos tonai.
Puikiai tinka prie patiekalų, kuriems reikalinga ryški struktūra: ankštinių daržovių sriubų, brandintų sūrių, raudonos mėsos, laukinių žuvų, žaliųjų jūros produktų. Rekomenduojama išbandyti su austrėmis ar tuno ventreska. Netikėtai dera su juoduoju šokoladu ar riešutų/vanilės skonio ledais.
Elegantiškas tamsaus matinio stiklo butelis, dekoruotas gryno aukso detalėmis, pagamintas naudojant tik ekologiškas ir tvarias technologijas.
Apdovanojimai:
5 meistriškumo lašai Bibenda 2024 ir 2023
Alyvuogių aliejus Extra du metus iš eilės pelnė aukščiausią įvertinimą – 5 Bibenda lašus, skiriamus tik išskirtinės kokybės produktams, pasižymintiems ne tik skonine, bet ir sveikatingumo verte.
Rūgštingumas:<0.16%
Polifenoliai: 903 mg/kg
Kilmės šalis: Italija, Apulija regionas
Prekės kodas: 60547