Apie Fattoria Ramerino
Fattoria Ramerino įsikūręs pietinėse Florencijos kalvose, Bagno a Ripoli savivaldybės teritorijoje. Ūkis užima apie 50 hektarų, kuriuose pagrindinį vaidmenį atlieka alyvuogių auginimas.
Šis regionas laikomas ypač tinkamu alyvuogių auginimui – dėl natūralaus reljefo ir palankios saulės ekspozicijos, laikantis tradicinių sodinimo principų.
Alyvuogių paveldas
Ūkyje auginamos būdingos Vidurio Toskanos veislės:
-
Moraiolo
-
Frantoio
-
Leccino
-
Americano
Iš viso – apie 6600 alyvmedžių, dauguma jų formuojami polyconic vase (daugiašakio vazono) būdu. Čia taip pat auga šimtmečius skaičiuojantys medžiai – tikras regiono paveldas.
Alyvmedynas prižiūrimas pagal ekologinio ūkininkavimo principus:
-
Naudojamos tik ekologiškos trąšos
-
Dirva paliekama su žole (mulčiuojama tik esant dideliam drėgmės poreikiui)
-
Ligos kontroliuojamos natūraliais metodais ir reguliariu genėjimu
Derliaus nuėmimas ir spaudimas
- Derlius renkamas nuo spalio pabaigos iki lapkričio pabaigos
- Alyvuogės iškart po surinkimo sudedamos į dėžes ir per 12 valandų nugabenamos į malūną
Toks trumpas laiko tarpas tarp derliaus nuėmimo ir spaudimo leidžia išsaugoti geriausias skonines ir maistines alyvuogių savybes.
Technologija ir kokybė
Naudojamas nuolatinės tėkmės spaudimo procesas, kuris:
-
Leidžia apdoroti alyvuoges greitai, mažinant oksidacijos riziką
-
Temperatūra neviršija 27 °C, tad išsaugomos jautrios maistinės medžiagos
-
Užtikrinamas aukštas higienos standartas viso proceso metu
Skonis ir aromatas
Vidutinio intensyvumo vaisiškumas iš žalių alyvuogių su artišokų ir šviežių migdolų natomis. Subalansuotas aštrumas ir pikantiškumas. Jaučiamos šviežių vaisių ir migdolų natos. Žalia spalva su geltonais dryžiais.
Tinka prie:
Puikiai dera patiekaluose, kuriuose alyvuogių aliejus yra pagrindinis ingredientas:
-
Tradicinė fettunta (toscaniška česnakinė duona)
-
Šviežios daržovės pinzimonio stiliumi (mirkomos tiesiai į aliejų)
-
Ribollita – toskanietiškas pupelių ir daržovių troškinys
-
Fagioli al fiasco – cannellini pupelės, troškintos kolboje
Kilmė ir gamyba
-
Regionas: Bagno a Ripoli, Florencijos apylinkės
-
Aukštis: 250 m virš jūros lygio
-
Alyvmedžių amžius: nuo 25 metų iki šimtmečių senumo
-
Veislė: Frantoio
-
Auginimas: natūrali žolė, daugiašakis vazonas (polyconic vase)
-
Derliaus nuėmimas: rankiniu būdu, naudojant vibracinius grėblius
-
Spaudimas: ne vėliau kaip per 12 val. nuo derliaus surinkimo
-
Spaudimo būdas: šaltas centrifuginis spaudimas
-
Filtravimas: iškart po spaudimo per kartoną
-
Išpilstymas: vietoje, naudojant vakuuminę technologiją
Apdovanojimai (2025)
-
Concorso Olio Capitale – 1 vieta lengvo vaisiškumo kategorijoje
-
Ercole Olivario – finalistas
-
Gambero Rosso – 2 raudoni lapai, raudona žvaigždė
-
Bibenda – 5 lašai
-
Flos Olei – Gidas, 99 taškai
-
Leone d’Oro – atrinktas
-
Rassegna oli monovarietali – vienaveislių atranka
-
Biol – Extragold medalis
Rūgštingumas: 0.26%
Polifenolių 522 mg/kg
Kilmės šalis: Italija
Prekės kodas: 60526