Migdolų riešutai – kodėl jie naudingi?

Migdolų riešutai – vieni populiariausių bei daugiausiai vartojamų riešutų pasaulyje. Migdoluose yra daug antioksidantų, vitamino E, baltymų ir skaidulų. Migdolai yra valgomos Prunus dulcis, dažniau vadinamos migdolmedžiu, sėklos. Jų gimtoji vieta yra Artimieji Rytai, tačiau JAV dabar yra didžiausia gamintoja pasaulyje. Parduotuvėse galite įsigyti migdolų, kurių lukštas paprastai pašalinamas, o viduje atsiskleidžia valgomasis riešutas. Jie parduodami žali arba skrudinti. Iš jų taip pat gaminamas migdolų pienas, aliejus, sviestas, miltai arba pasta – dar vadinama marcipanu.

  1. Migdoluose yra mažai angliavandenių ir daug baltymų bei skaidulų. Yra žinoma, kad tiek baltymai, tiek skaidulos padidina sotumo jausmą. Tai gali padėti suvalgyti mažiau kalorijų.
  2. Migdoluose gausu baltymų, skaidulų, vitamino E, kalcio, vario, magnio. 30 gramų porcijoje yra 13 g sveikųjų nesočiųjų riebalų ir 1 g sočiųjų riebalų.
  3. Migdolas nėra riešutas, o vaisiaus sėkla.
  4. Migdolai gali būti laikomi šaldytuve 2 metus ir taip yra dėl didelio vitamino E kiekio.

Kiek per dieną galima suvalgyti migdolo riešutų?

Nors migdolai laikomi sveikais, galite suvartoti tam tikrą jų kiekį. Migdolų suvartojimo skaičius priklauso nuo to, ar norite priaugti, ar numesti svorio. Taigi, jei norite priaugti daugiau svorio, galite suvalgyti 40 migdolų per dieną, pradedant nuo pusryčių. Na, jei norite numesti svorio, pusryčiams reikia suvartoti tik 5 migdolus su stikline pieno. Migdolai gali būti skrudinti, pagardinti įvairiais prieskoniais, natūralūs, taip pat daugelis mėgsta migdolų riešutų kremą, kuriuo galite gardinti košes, vaisių kokteilius ar tiesiog tepti ant duonos.