
Graikiškas alyvuogių aliejus, dar vadinamas „Skystuoju Auksu“
Nors alyvmedžių giraitės auga beveik viso pasaulio regionuose, didžiausias alyvuogių aliejaus kiekis atkeliauja iš Viduržemio jūros regiono. Ispanija ir Italija yra didžiausios alyvuogių aliejaus eksportuotojos pasaulyje, tačiau Graikijos, ypač tyras alyvuogių aliejaus populiarumas nuolat auga, dėka šio aliejaus išskirtinumo, stipraus skonio, aromato ir subtilios žalios spalvos.
Į klausimą: „Kuri šalis gamina geriausią alyvuogių aliejų?“, nėra vieno teisingo atsakymo:
Kiekviena šalis turi savo išskirtines alyvmedžių rūšis, kurios yra kilusios iš vietinių veislių ir prisitaikė prie vietinio klimato, dirvos, kurie padaro esminę įtaką aliejaus spalvai ir skoniui. Kiekvieno pirkėjo asmeninis skonis įtakoja jo galutinį pasirinkimą.
Galiausiai, aliejus – tai šviežias, kokybiškas, turintis rūgštingumo, kuris padaro esminį skirtumą tarp skirtingų aliejaus rūšių. Graikijos aliejus – išsiveržia su vaisių galia, tiesiogine ir perkeltine prasme – tai vienas tobuliausių gaminių*. (*Šaltinis „Ambrozia žurnalas“, autorė Vana Antonopoulou)