Datulių nauda:
- Datules gali valgyti sergantys cukriniu diabetu.
Remiantis Izraelio mokslininkų teigimu, datulių glikeminis indeksas yra itin žemas jas skanauti gali ir sergantys lengvos formos cukriniu diabetu. Tai gali būti desertas ar užkandis, tačiau vertėtų neviršyti datulių skaičiaus normos per dieną – rekomenduojama suvalgyti daugiausia 100 gramų.
- Datulės pagerins jūsų odos būklę
Vitamino C ir D gausa datulėse užtikrina, jog tai pagerins jūsų odos elastingumą, kurį senstant yra sunku išlaikyti.
- Datulės gali būti cukraus pakaitalas
Šiomis dienomis vis dažniau populiarėja baltojo cukraus atsisakymas, taigi datulės gali būti puiki alternatyva jam. Datulėse esantis naturalus cukrus suteikia joms karamelinį saldumą, tad vietoje to, kad į desertus, kavą ar arbatą dėtumėte baltajį cukrų, pakeiskite jį datulėmis – į tešlą ar gėrimus įmaišykite datulių pastos ar sirupo. Tokiu būdu jūsų maistas ar gėrimas bus saldus, bet sveikesnis.
- Datulių universalumas kulinarijoje
Maisto universalumas reiškia, jog jį galima naudoti ruošiant įvairiausius patiekalus. Nors datulės dažnai naudojamos šviežios ar džiovintos, jos gali būti puikiai panaudojamos kaip ingredientas jūsų desertams. Kadangi datulių konsistencija yra lipni, ji plačiai naudojama gaminant, iš jų galima gaminti įvairius datulių bei riešutų užkandžius, taip pat naudoti kaip pakaitalą karamelei. Tai yra puiki alternatyva vaikams, nes jie mėgsta saldumynus, tad vietoje jų duokite datules – vaikas turbūt jos net neatskirs nuo karamelės!
- Datulės yra baltymų šaltinis
Ši datulių savybė yra itin svarbi mūsų subalansuotai mitybai. Dažnai sportuojantiems žmonėms yra rekomenduojama kasdien suvalgyti po porą datulių.
*šaltinis: https://pharmeasy.in/blog/20-health-benefits-of-dates-recipes-and-types/
